top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverKristof

Genderless is the future

Bijgewerkt op: 15 okt. 2022

"Welke zijn de parfums voor dames en welke voor heren?" Een veelgestelde vraag door bezoekers aan het MIGLOT Fragrance Lab. Dit is niet vreemd aangezien alle flesjes er hetzelfde uitzien en ze niet worden opgedeeld naargelang gender. Dit was en is een heel bewuste keuze van parfumeur Kristof Lefebre toen hij het MIGLOT Fragrance Lab oprichtte.


De gewoonte om producten, zoals parfums, in te delen op basis van gender is niet verrassend. Denk maar aan kledij, het gebruik van bepaalde kleuren (roze voor meisjes, blauw voor jongens) en de keuze van kapsel (lang versus kort).



Neem bijvoorbeeld rokken en jurken. Onze eerste gedachte zou zijn dat die kledingstukken bedoeld zijn voor vrouwen, maar wat als we een monnik of Schotse man zien, gekleed in een tuniek of een kilt. Vrouwelijk? Volgens mij, krachtige beelden.

- Kristof Lefebre, oprichter of MIGLOT Fragrance Lab


Het genderstereotype denkpatroon is heel herkenbaar binnen de parfumwereld. Al heel lang associëren we bepaalde geuren met een bepaald geslacht. Houttonen worden vaak als mannelijk beschouwd en fruitige of florale noten als vrouwelijk. Marketingcampagnes hebben een grote rol gespeeld in deze manier van denken. Parfums voor vrouwen worden meestal omschreven als zacht, terwijl geuren voor mannen vaak het beeld oproepen van een koel en sterk individu. Toch ruiken sommige vrouwen liever warme of krachtige houtgeuren dan bloemen, maar voelen ze zich vaak afgeremd door de vermelding 'For men' op het flesje.


Bij MIGLOT Fragrance Lab willen we dat je de vrijheid hebt om te dragen wat je blij maakt. Daarom zijn onze parfums genderless. We gaan voor de term 'genderless' en niet voor 'unisex'. Dat laatste impliceert vaak dat het parfum zowel door dames als heren kan gedragen worden omdat we het niet kunnen klasseren volgens gender, zoals bijvoorbeeld het geval is bij marine geuren. Terwijl 'genderless' gewoon geen onderscheid maakt en elk parfum gedragen kan worden door om het even wie.


Het concept van genderneutrale parfums is geen trend, maar de toekomst.


- Kristof Lefebre, oprichter MIGLOT Fragrance Lab



Uit een enquête van IVOX in opdracht van MIGLOT Fragrance Lab, in februari 2022, blijkt dat een meerderheid van de Belgen vindt dat er op geur geen gender staat, en dat iedereen gewoon een parfum kan gebruiken dat die lekker vindt. Toch noemt 1 op de 3 Belgen het nog ongepast dat een man een vrouwenparfum zou dragen. Ook voor zichzelf houden mannen hardnekkiger dan vrouwen vast aan gendernormen bij parfums. Toch vindt 1 op de 3 mannen (36%) eigenlijk dat vrouwenparfum over het algemeen beter ruikt dan mannenparfum. 27% van de vrouwen vinden dat mannenparfum eigenlijk lekkerder ruikt.


Lees hier meer over de resultaten van de enquête in Knack weekend. [Willot, I. (2022, 05 oktober). Geur zonder gender. Knack Weekend, 40, 40-41.]

Een extra voordeel van onze genderneutrale parfums is dat je ze kan delen met anderen.

Wanneer je op reis gaat, kan je ook gewoon één parfum meenemen en sharen met je reisgenoten. Zo deel je naast de vele vakantieherinneren ook je parfum.



Minimalistische flacons herbergen de essentie: genderloze Eau de Parfums. Laat ons niet langer denken in hokjes waarbij bloemen voor dames en hout voor heren bestemd zijn. Marketingsnamen die je leiden, verleiden of misleiden hebben we vervangen door Formula nummers. Bij MIGLOT staat keuzevrijheid voorop. Wie zijn wij om te bepalen welk parfum je zou moeten dragen.


Draag je vrijheid. Het is aan jou. Ontdek MIGLOT en ervaar gendervrijheid.

Verken onze 18 formules met The Perfume Box.









bottom of page