top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverKristof

Smells like a Summer Memory

Creëer levenslange herinneringen met parfum

Herbs at a market

Je kent het wel. Je ruikt iets en je bent instant even weg in tijd en ruimte.

Een lavendelzakje in de linnenkast neemt je misschien instant mee naar een vakantie van enkele jaren geleden in de Provence. Tijdens het koken brengt een bepaalde specerij je onmiddellijk naar een marktje dat je in Marokko bezocht of wat met de geur van zonnebrandcrème die plots de herinnering bij je oproept aan een warme zomeravond vele jaren geleden met vrienden op het strand.


De kracht van geuren en vakantieherinneringen

Er is een zeer sterke band tussen geuren en herinneringen. Geuren hebben het vermogen om sterke emotionele reacties op te roepen, zelfs intenser en sneller dan foto's. Dit door de manier waarop onze hersenen gestructureerd zijn: ons reukorgaan verwerkt een geur en verbindt deze direct met het limbisch systeem dat verantwoordelijk is voor je emoties en herinneringen. Deze directe link tussen geur en geheugen kan ervoor zorgen dat geur een sterkere trigger is voor het oproepen van vakantieherinneringen dan je klassieke fotoboek.


Man looking at the ocean

Vakantie vibes in een flesje

Stel je voor, je bent op een zonnige zomerdag in een kustdorpje. Een zachte zeebries voert de geur van jasmijn tot in je neus. Je kijkt naar de adembenemende zonsondergang; Alles voelt perfect. Alsof je dit moment voor altijd wil blijven ervaren.

Kon je dit gevoel maar vangen in een flesje en mee naar huis nemen om opnieuw te beleven wanneer je maar wilt. Het kan, parfums zijn de perfecte tijdcapsules.



Hoe kan je bewust blijvende zomerherinneringen creëren

Kies een unieke geur om enkel te dragen tijdens je vakantie. Deze geur wordt gekoppeld aan de bezienswaardigheden, geluiden en ervaringen die je tijdens je reis mag ervaren. Wanneer je deze geur in de toekomst draagt of ruikt, kan je onmiddellijk die memorabele momenten herbeleven. Een Miglot Eau de Parfum Travel Spray is de ideale reisgenoot om die herinneringen mee te creëren.


Two Travel Spray perfumes in a bag

MIGLOT Travel Sprays

Onze MIGLOT Travel Sprays zijn handig en compact waardoor ze een praktische aanvulling zijn voor in je koffer, handtas, sporttas... Ze hebben het perfecte formaat en zijn gelijkertijd een prachtig accessoire.

Het lederen etui beschermt je kostbare Eau de Parfum flacon niet alleen tegen het breken, je geliefde parfum wordt ook afgeschermd van licht. Licht en warmte zijn de twee grootste vijanden van Eau de Parfums omdat ze de moleculen in je parfum kunnen aantasten.

Dit kan leiden tot ongewenste chemische reacties, waardoor je o-zo-geliefde Formula verandert.

‘’He who would travel happily must travel light.’’

- Antoine de Saint-Exupéry

Voor velen is parfum bewust of onbewust een onzichtbare doch essentiële metgezel.

Dus, vergeet bij je volgende avontuur geen Travel Spray mee te nemen om je favoriete zomermomenten te vereeuwigen.


Lees hier meer over de kracht van parfum als moodboosters.



bottom of page