top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverKristof

Hoe geuren je kunnen helpen bij je goede voornemens


Met het begin van het nieuwe jaar kijken we vaak terug en staan we stil bij de afgelopen 12 maanden. Het begin van het nieuwe jaar voelt voor velen aan als een frisse start. De tijd voor goede voornemens, de tijd om oude gewoonten te doorbreken en nieuwe te introduceren.


Als het op parfumgebruik aankomt, hebben veel mensen de gewoonte om één parfum te gebruiken voor een lange tijd.

Een enquête van IVOX in opdracht van MIGLOT Fragrance Lab, in februari 2022, toont aan dat bijna 1 op de 5 Belgische parfumgebruikers (17%) al zo goed als heel hun leven hetzelfde parfum gebruiken.


Daarentegen zegt 43% altijd een lange periode één parfum te gebruiken om dan te veranderen naar een ander parfum dat ze een tijdlang gebruiken. Nog eens 12% van de parfum gebruikers koopt steeds een ander soort parfum als hun huidige flesje op is.


Mensen zijn gewoontedieren. Als iets ons bevalt, wordt het al snel de veilige en comfortabele keuze. We willen dat graag zo houden en staan niet te popelen om veel te veranderen. Maar iets nieuws proberen kan ons positief verrassen. Het begin van een nieuw jaar is een goed moment om net de andere opties te verkennen.

- Parfumeur Kristof Lefebre, oprichter MIGLOT Fragrance Lab


Net als met eten, kan je voorkeur in geuren doorheen de jaren veranderen. Dit komt door verschillende factoren zoals persoonlijke ervaringen, je gemoedstoestand, ... Daarom is het een goed idee om ook geuren uit te proberen die buiten je comfortzone liggen.


Je hoeft je huidige parfum niet te vervangen door een nieuwe. Je kunt ook geuren introduceren om andere redenen. Geuren zijn echte moodboosters. De juiste geur kan je helpen om je gemoedstoestand te veranderen. Zo kun je geuren ook gebruiken om minder leuke activiteiten aangenamer te maken.


Denk maar aan de meest voorkomende nieuwjaarsresolutie: gezonder leven en meer sporten. Dit is niet iets waar iedereen naar uitkijkt en voor staat te springen. Hiervoor kunnen geuren je beste vrienden zijn. Draag een van je favoriete parfums wanneer je gaat sporten om de activiteit leuker te maken. Of introduceer een nieuwe geur die je enthousiast maakt als een soort van energiebooster of onzichtbare personal coach.


Een ander populair voornemen is het verminderen van stress. We leven in een hoog tempo maatschappij en momenten van ontkoppeling en herverbinding worden steeds belangrijker. Het juiste parfum kan je helpen jouw eigen zen-moment te creëren. Spray de geur om je te helpen ontspannen na het werk of bij een relaxerende activiteit zoals een wandeling. Een 'zen-geur' kan je ook op andere manieren ondersteunen. Stel, je moet een presentatie geven en je ervaart veel stress, dan kan het dragen van dit parfum je kalmeren en wat van de stress en zorgen wegnemen.


Parfums zijn ongelooflijk krachtig.

Laat het begin van het nieuwe jaar je inspireren om nieuwe of andere manieren om parfum te gebruiken te verkennen.

Op zoek naar een leuke manier om nieuwe geuren te ontdekken? Onze MIGLOT Perfume Box biedt alle 18 MIGLOT Formula's aan in 1 ontdekkingsbox inclusief luxe boekje waarin je meegenomen wordt doorheen de volledige collectie en het universum van Miglot

Lees meer over de kracht van geuren en hoe ze jou kunnen ondersteunen in je dagelijks leven in het boek start to feel great van Evy Gruyaert of in onze blogpost Hoe geuren echte moodboosters kunnen zijn In de stemming voor wat extra leesplezier? Bekijk ons Lifestyle Magazine MIGLOT WEEKEND.







bottom of page