top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverKristof

Miglot x blackwave. - no sleep in LA parfum

Bijgewerkt op: 9 sep. 2022

Wat gebeurt er als je het onverwachte combineert? Namelijk de wereld van muziek en de wereld van parfum. Dan ontstaat er iets heel unieks. Daarom waren we erg enthousiast toen het Belgische hiphopduo Willem Ardui en Jay Walker, ook bekend als blackwave. ons ongeveer een jaar geleden benaderde.


Op hun nieuwste album ‘no sleep in LA’, dat op 9 september uitkomt, staat het nummer 'Perfume' in samenwerking met de Amerikaanse rapper Caleborate. Het nummer is een mix van hiphop, funk en soul.


© Davy Denduyver

Dit lied is geschreven na een vroege ochtendwandeling naar Starbucks in het zonnige LA. Ik was vroeg op, wachtend op een telefoontje van iemand aan de andere kant van de wereld in een andere tijdzone. Ik zat helemaal in mijn eigen wereld, maakte me overal zorgen over, dacht na over het feit dat ik mijn leven weer op de rails wilde krijgen, terug in een ritme.

Hoe kwam parfum hier dan bij kijken?

Bij elke persoon die me op straat passeerde, iedereen die zijn eigen parfum met zich meedroeg, begonnen de woorden tot me door te dringen. Ik herinnerde me het moment dat ik in een winkelcentrum was en overwoog of ik een duur parfum zou kopen, en bij mezelf dacht: 'Ik verdien dit nog niet. Als ik mijn leven op de rails heb, dan koop ik een parfum'. Die setting en het gevoel van tijdens die ochtendwandeling, en de herinnering aan het winkelcentrum, heeft het hele thema van de song bepaald.

- blackwave. medeoprichter Willem Ardui


Ontdek de zwoele sound van Perfume op spotify.


We hadden het genoegen de jongens van blackwave. te verwelkomen in ons Fragrance Lab in Gent om samen te zitten en te beginnen aan het creatieve proces van het formuleren van een one-of-a-kind parfum. Willem deelde met ons het verhaal van die ene vroege ochtend in LA, gevolgd door een exclusieve luisterbeurt van de track. Daarna begon het echte werk.


We probeerden de warmte van een zomeravond in LA te vereeuwigen. Wandelend over straat na een dag op het strand, met de geur van zonnebrandcrème in de lucht. Het parfum bevat een mix van ananas, sinaasappel, bergamot, jasmijn, vanille en cederhout. Zo creëerden we een frisse en tropische maar zachte geur.



© Charles De Latin

© Charles De Latin

De wijnrode fles samen met het limoengele label verwijzen naar de limited edition LP cover en vinyl plaat. Omdat beide artiesten veganistisch zijn, werd voor het label gekozen voor kunstleder, met beide logo's, in plaats van het echte Miglot-leer.


Als teaser werd het Miglot logo ook verwerkt in de cover art op Spotify voor het nummer Perfume.


Samen met de single werd ook een videoclip uitgebracht waarin het No Sleep in LA parfum, in ons kenmerkende flacon, de hoofdrol speelt. It's all about the details.





Sommigen zeggen dat tijdreizen onmogelijk is, maar de kracht van parfum om je onmiddellijk mee terug te nemen naar een specifiek moment, een persoon of een plaats kan voor ons niet echter zijn.


No sleep in LA Eau de Parfum 50ml : 60 euro. Vanaf 9 september te koop bij Miglot Fragrance Lab in Gent, via www.miglot.com en www.blackwavedot.com/shop, alsook op de optredens van blackwave.

© Tina Herbots
© Tina Herbots



















bottom of page